MiLight iBox2 installeren in Domoticz

MiLight is een reeks aan producten dat zich richt op slimme led-verlichting. Met een combinatie van Mi.Light producten is het mogelijk om een compleet verlichtingssysteem in huis te halen of zelf samen te stellen. Dit kan vervolgens draadloos bedient worden met je smartphone, een afstandsbediening of een home automation systeem zoals Domoticz. Afhankelijk van het type lamp kan dit via Wifi / Bluetooth of Infrarood. De lampen zijn in diverse fittingen verkrijgbaar en variëren van slimme ledlampen tot aan ledstrips.

MiLight is een merknaam voor een reeks aan lichtproducten, dat in 2011 is geregistreerd door fabrikant Futlight. Dit is een fabrikant uit China. Het bedrijf Limitless Designs is in 2012 een KickStart Crowdfunding gestart om onder de eigen merknaam LimitlessLED de eigen ontworpen slimme ledverlichting verder de markt in te krijgen, dit in samenwerking met fabrikant Futlight die de ledverlichting fabriceert.

Benodigdheden

De mogelijkheden van MiLight zijn enorm. Enkele voorbeelden die wij toegepast hebben (en later een artikel over zullen schrijven):

  • De buitenlamp bij de voordeur gaat automatisch aan bij zonsondergang en weer automatisch uit bij zonsopkomst.
  • De lamp in de hal gaat automatisch aan bij het openen van de voordeur, mits het buiten donker is.
  • Een led-strip onder de keukenkastje gaat bij schemering automatisch aan (of op een vast tijdstip).
  • De slaapkamerlamp fungeert nu als wake-up light.
  • Enkele lampen binnen gaan rood knipperen als er het inbraakalarm afgaat.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de controller, de iBox2, moet installeren binnen Domoticz.

Netwerk

Allereerst moet de Wifi iBox2 toegevoegd worden aan jouw netwerk. Volg instructies zoals beschreven in dit document t/m stap 6 (stap 7 en 8 dus nog niet uitvoeren!). Als alles goed is gegaan is de iBox2 nu verbonden met je WiFi-netwerk.

Ga nu in Domoticz naar Setup > Settings en klik op “Allow for 5 minutes” (je kunt nu maximaal 5 minuten devices toevoegen).

Vervolgens gaan we de iBox2 toevoegen in Domoticz. Ga naar Setup > Hardware. Uiteraard kun je de naam zelf kiezen en moet je bij “Remote Address” het IP-adres van jouw iBox2 invoegen:

Klik op “Add” om de hardware toe te voegen.

Hardware is nu toegevoegd:

Klik op “Set Mode” om de iBox2 te configureren binnen Domoticz.

Selecteer bij Bridge Type “V6″en bij Type “RGBWW” en klik op “Set Mode”.

Ga naar Setup > Devices, je zal zien dat er nu 6 nieuwe devices zijn aangemaakt:

Klik op de groene pijltjes om de devices, één voor één, toe te voegen. Indien gewenst kun je de devices een andere naam geven. Group1 komt overeen met Zone1 in de app op de telefoon, Group2 met Zone2, etc.

We gaan nu lampen koppelen aan de iBox2. Ga terug naar de app op je telefoon. Ik heb twee iBox2-controllers in huis, zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien. Klik op de juiste iBox2:

Klik op het koppel-icoontje dat in het rood gemarkeerd is:

Kies nu de zone waaraan je een bepaalde lamp wilt koppelen. Zet de lamp met de wandschakelaar aan en druk binnen 3 seconden op LINK in de app. De lamp zal nu een aantal keren in verschillende kleuren knipperen. Vanaf nu kun je de lamp ook bedienen met device “AppLamp Group1”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *