Ehoco.nl

Home Automation

DomoticzHow-toRaspberry

Z-Wave USB stick installeren met Domoticz

Nadat Domoticz succesvol geïnstalleerd is gaan we door naar de volgende stap: een Z-Wave USB Stick installeren. Z-Wave producten en Domoticz gaan erg goed samen. Hierbij kun je denken aan power plugs, maar ook wand-, deur- of raamschakelaars. Uiteraard heb je wel een Z-Wave controller op je Raspberry Pi nodig, ik heb gekozen voor een Aeon Labs Aeotec Gen 5 Z-Wave USB Interface. Een Z-wave USB stick installeren in Domoticz gaat gelukkig erg gemakkelijk.

Benodigdheden

Raspberry Pi, voorzien van Domoticz
Z-Wave USB controller

Z-Wave USB stick installeren

Allereerst plug je de Z-Wave USB-stick in de Raspberry Pi. In Domoticz ga je naar Setup – Hardware en kies je bij Type voor OpenZWave USB. Vervolgens kies je zelf een naam voor de USB-stick en klik je op Add.

 

Je zal zien dat de Z-Wave USB-stick nu als hardware is toegevoegd. In eerste instantie zal Setup nog in het rood worden weergegeven, maar als je je browser ververst zie je dat de kleur verandert in blauw.

 

Klik op instellingen en als alles goed is gegaan zal jouw scherm gelijk zijn aan onderstaand scherm:

2 gedachten over “Z-Wave USB stick installeren met Domoticz

 • Goedemiddag,

  Nu open zwave niet meer standaard in de laatste update van Domoticz zit, ben ik opzoek naar een simpele handleiding om dit voor elkaar te krijgen.
  Ik heb wel het een en andere gevonden maar nooit duidelijk geschreven door een gebruiker.

  Enig idee waar te kijken?

  Alvast dank,

  Bob-Jan

  Beantwoorden
 • Goedenavond,

  ook ik heb het zelfde probleem:
  Helaas heb ik me nooit verdiept in de releasenotes en kwam er met de 2024 update achter dat open zwave niet meer wordt ondersteunt, nu werken dus al mijn draadloze apparaten niet meer.

  via de “handleiding” Zwave-JS-UI installeren krijg ik meer foutmeldingen dan resultaat, zal wel een NOOB zijn op dit gebied maar heeft er iemand een oplossing???

  bedankt,
  Richard

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *