Ehoco.nl

Home Automation

Home AutomationHow-toRoborock S5UITGELICHT

Roborock Vacuum Cleaner bedienen in Domoticz – Token uitlezen

Stofzuigen… vind jij dat leuk? Ik heb er een gruwelijk hekel aan, maar toch moet dat regelmatig gebeuren. Een jaar of vijf geleden was m’n interesse gewekt door robot-stofzuigers, maar helaas waren die apparaten net in opkomst en hadden ze nogal wat beperkingen. Nu, anno 2019, is er een hoop veranderd, de robot-stofzuigers zijn een stuk beter geworden: grotere accu-capaciteit, ingebouwde lasers, val-sensoren, cloud-bediening, dweilfunctie en natuurlijk….. bediening via Domoticz! Het duurde dan ook niet lang voordat ik een Xiaomi Roborock S5 besteld had, een top apparaat voor een goede prijs! We beginnen nu eerst met het uitlezen van de token, aangezien deze bij alle communicatie met de Xiaomi Roborock S5 nodig is.

Benodigdheden

Token uitlezen (Android)

Om Xiaomi Roborock S5 in Domoticz te kunnen bedienen hebben we de token nodig, dat gebruikt wordt bij alle communicatie met de robot-stofzuiger.

Methode 1:

 1. Installeer de officiële Mi Home app en maak verbinding met de Xiaomi Roborock S5.
 2. Ga naar de folder ./sdcard/SmartHome/logs/plug_DeviceManager/
 3. Zoek in het bestand 20xx-xx-xx.txt op het woorden token. Dit moet een combinatie van 32 cijfers en letters zijn.

Methode 2:

 1. Verwijder de officiële Mi Home app van je telefoon (mocht je deze al geïnstalleerd hebben).
 2. Wijzig tijdelijk het wachtwoord van je Mi Account op de Mi Homepage (dit is belangrijk, aangezien we even een gehackte app moeten gebruiken en je wil niet dat jouw inloggegevens ergens in Rusland belanden.
 3. Download MiHome_5.5.15_vevs.apk en installeer het apk-bestand (installatie van bestanden van onbekende bronnen moet zijn toegestaan ​​op de smartphone/tablet).
 4. Log in op de zojuist geïnstalleerde app (helaas ondersteunt deze versie van de app niet alle servers, ik heb voor server United States gekozen).
 5. Koppel nu de Xiaomi Roborock S5 aan de Mi Home app (server United States). Zodra de stofzuigerrobot gekoppeld is klik je erop en vervolgens klik je op de drie punten (“…”), zodat je bij de instellingen terecht komt. Vervolgens ga je naar “General settings” en dan “Network info”. Je ziet nu het token van 32 karakters staan. Bewaar dit token goed!
 6. Verwijder nu de MiHome app.
 7. Wijzig het tijdelijke wachtwoord van je Mi Account op de Mi Homepage weer naar je oorspronkelijke wachtwoord.
 8. Installeer de officiële Mi Home app en log in. Zorg ervoor dat je nu ook weer kiest voor server United States. Indien je een andere server kiest dan zal het token wijzigen en moet je weer opnieuw beginnen.

Mocht je de Xiaomi Roborock S5 ooit resetten of de WiFi-verbinding opnieuw instellen, dan zal waarschijnlijk het token ook wijzigen en moet je bovenstaande stappen weer doorlopen.

 

Token uitlezen (iOS)

Volgt z.s.m.

 

2 gedachten over “Roborock Vacuum Cleaner bedienen in Domoticz – Token uitlezen

 • Mi Home is geupdate en heeft de logs verwijderd. Zelf 5.4.49 geinstalleerd via APK mirror. Lijkt me beter dan een gehackte russische versie

  Beantwoorden
 • hmm ik gebruik de roborock app maar helaas krijg ik het token hier niet uitgelezen. Kan ook geen correcte manier vinden via Google 🙁

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *