Ehoco.nl

Home Automation

DomoticzPython scriptsUITGELICHT

MiLight verlichting rood laten knipperen bij alarmsituatie

In een vorig artikel hebben we uitgelegd hoe je MiLight binnen Domoticz moet installeren. Uiteraard wil je de MiLight-verlichting voor zoveel mogelijk doeleinden in gaan zitten. In dit artikel leggen we uit hoe je MiLight kunt gebruiken in een alarmsituatie: Zodra de virtuele schakelaar Alarmsituatie op On staat dan wil je de MiLIght verlichting laten knipperen in de rode kleur.

Benodigdheden

Python-scripts

Download dit Python-script en pak het uit met een programma als WinRar. Je moet in het script nog enkele waarden goed zetten:

 • Op regel 4 vul je het IDX in van jouw MiLight-lamp.
 • Op regel 33 kun je de kleur bepalen. Ik heb gekozen voor hue=18, dit is de kleur rood.
 • Op regel 48 vul je het aantal seconden in dat de lampen moeten blijven knipperen.
 • Op regel 51 en 53 vul je het aantal seconden in tussen een aan-en-uit-actie. Hiermee bepaal je dus hoe snel de lampen knipperen.

Sla heb bestand vervolgens op in de map /home/pi/domoticz/scripts/python/. Zorg ervoor dat de rechten op 755 staan, anders kan het straks niet uitgevoerd worden. Voor iedere MiLight-lamp die wilt laten knipperen moet je een Python-script op je Raspberry Pi zetten. De naam van het Python-bestand kun je zelf naar wens kiezen.

Bash-script

Maak vervolgens een bash-bestand aan in de folder /home/pi/domoticz/scripts/bash/ met de naam alarm.sh. Zorg ervoor dat ook bij dit bestand de rechten op 755 staat. In onderstaand voorbeeld zie je dat ik drie MiLight-lampen wil laten knipperen, indien het alarm afgaat.


 

MiLight verlichting laten knipperen

Nu alle scripts aangemaakt zijn komen we bij de laatste stap uit: de scripts koppelen aan een situatie. Indien de virtuele schakelaar Alarm situatie aangaat moeten de MiLight-lampen rood gaan knipperen. Klik bij de virtuele schakelaar op “Edit” en zet vervolgens bij On Action onderstaande regel:


Let erop script:/// met 3x een / is en vergeet niet op “Save” te klikken! Je MiLight-lampen zullen nu rood gaan knipperen indien er een alarmsituatie is.

alarmverlichting in Domoticz

Een gedachte over “MiLight verlichting rood laten knipperen bij alarmsituatie

 • Piet Spoelstra

  Alles werkt nu prima. Bedankt !
  Hoe laat ik de lamp stoppen met knipperen.
  Moet bij de alarmschakelaar niet een off-script staan ?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *