Nederlandse taal installeren op de Roborock S5

De Xiaomi Roborock S5 heeft een aantal ‘grote’ talen aan boord, maar helaas ontbreekt de Nederlandse taal. In een paar simpele stappen kun je er toch voor zorgen dat de Xiaomi Roborock S5 Nederlands tegen je praat. Ook is het mogelijk om zegt geluidsbestanden op te (laten) nemen, zodat je stofzuigerrobot geheel gepersonaliseerd is.

Benodigdheden

Hoe krijg je nu de Nederlandse taal op de stofzuiger? De Xiaomi Roborock heeft zo’n 80 verschillende spraak-commando’s, wat allemaal losse WAV-bestandjes zijn.

 

Verderop in dit artikel kun je kant-en-klare voice packs in het Nederlands downloaden. Voor degene dit zelf een voice pack willen maken staat hieronder een overzicht van alle spraak-commando’s. In principe is het gewoon de Nederlandse vertaling inspreken op een microfoon en het audio-bestand als .wav opslaan. Uiteraard moet je wel de bestandsnamen aanhouden, zoals ze in de tabel staan.

Ook is het mogelijk om text to speech (TTS) te gebruiken, dit kan o.a. op via de website van Polly van Amazon. Typ simpelweg de Nederlandse vertaling in, kies de gewenste taal en stem en download het MP3-bestand. Dit doe je voor alle spraak-commando’s.

Nederlandse taal op Xiaomi Roborock S5

Zodra je alle MP3-bestanden klaar heb dan moet je ze converteren naar .wav bestanden. Dit kan heel eenvoudig online, bijvoorbeeld op online-audio-converter.com. Zorg wel dat je de juiste settings gebruikt (1411.2 KB / s, 44.1 kHz, 16 bits, stereo / mono). Zorg dat alle .wav bestand in een map staan.

Download nu Mirobot v1.1.0 en pak dit bestand uit met WinRar. Het bestand win-mirobo.ini moet je even configureren. Je moet hier het IP-adres en token van de Xiaomi Roborock S5 invullen. Vervolgens kopieer je alle .wav bestanden naar de folder/voicepacks/naam_taalpakket/. De naam van het taalpakket kun je zelf kiezen, dat maakt verder niets uit. Download nu het di.wav bestand en kopieer dit bestand naar de map waar de andere .wav bestanden staan. Het bestandje bevat de melodie als je de Xiaomi Roborock S5 aanzet.

Dubbelklik nu op win-mirobo.bat. Je krijgt nu onderstaande te zien. Kies hier voor: 2: Flash voice package

Nederlandse taal op Xiaomi Roborock S5-1

Je krijgt nu alle beschikbare voice packs te zien. Maak hier je keuze en het voice pack is na een minuutje op de Xiaomi Roborock S5 geïnstalleerd!

Nederlandse taal op Xiaomi Roborock S5-2

 

Hieronder vind je kant-en-klare .wav bestanden in het Nederlands en Duits. Zelf vind ik Nederlands – Ruben (korte berichten) heb beste klinken.

Nederlands – Ruben (korte berichten)
Nederlands – Ruben (lange berichten)
Nederlands – Lotte (korte berichten)
Nederlands – Lotte (lange berichten)
Nederlands – Claire (lange berichten)
Duits – Alexa
Duits – Hans
Duits – Marlene
Duits – Vicki

 

2 gedachten over “Nederlandse taal installeren op de Roborock S5

 • 14 september 2019 om 21:48
  Permalink

  Ben ik nou ….?
  Alle files zijn invalid rar/zip en niet reparabel.
  Hier is iets misgegaan met het up/downloaden.

  Beantwoorden
  • 15 september 2019 om 08:28
   Permalink

   Hier geen problemen met downloaden en uitpakken. Probeer eens een andere browser of een nieuwere versie van WinRar.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *