Benodigdheden voor het rooten van Toon

 1. een 3,3 V serieel-USB interface, met losse, zgn. header, connectoren voor de signalen TxD, RxD en GND. Als je computer een echte seriele poort heeft, kun je ook een TTL-naar-serieel adapter gebruiken (alleen in industriele of vrij oude PC’s vind je nog een echte seriele poort, dus waarschijnlijk is de laatste niet nodig). Ik gebruik deze: https://www.antratek.nl/ftdi-usb-naar-serieel-ttl-kabel-3-3v-ttl, niet de goedkoopste, maar wel een goed stuk gereedschap (en nee, ik heb geen aandeel in Antratek of FTDI).
 2. Een computer met een vrije USB poort en seriele terminal software, bijvoorbeeld putty: https://www.putty.org/ of minicom (op linux systemen).
 3. Een kleine (metalen) schroevendraaier.
 4. Uiteraard een toon van Eneco, anders valt er weinig te rooten.
 5. Enige handigheid in het gebruik van een command line interface (zeg maar de oude DOS-prompt in windows) en een ASCII editor. Toon heeft zowel vi als nano aan boord.

Door naar stap 3: Toon openmaken en de seriele kabel aansluiten

Terug naar stap 1: Een paar dingen vooraf

2 gedachten over “Benodigdheden voor het rooten van Toon

  • 24 november 2018 om 17:56
   Permalink

   Pinnetje kabeltje pinnetje? X3 … lijkt mij niet de meest ingewikkelde opgave, als je überhaupt aan dit proces wil beginnen… Prima interface kabel.. er zijn er meer hoor, de keuze is reuze.. (met een soldeerbout zeker :))

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.